www.mojanorwegia.pl/zycie_w_norwegii/frp..._imigracji-7337.html napisał:
Litwini i Polacy, którzy szukają pracy w Norwegii, chętnie zabierają ze sobą rodzinę, kiedy odkrywają, że mogą osiedlić się tu za darmo
Od kiedy to dostajemy darmowe domy, mieszkania itd.? ja płacę niemały czynsz, a gdybym chciał mieć swoje to musiałbym wydać kilka baniek
www.mojanorwegia.pl/zycie_w_norwegii/frp..._imigracji-7337.html napisał:
otrzymują między innymi darmową opiekę zdrowotną i korzyści z tytułu ubezpieczeń społecznych.
Jakbym słyszał lewaka, a nie wolnościowca

Polacy i Litwini płacą podatki, co miesiąc oddają państwu kilka tysięcy NOK, skoro płacą ubezpieczenie społeczne to mają prawo z niego skorzystać, nie mają go za darmo.
Ten gość z FrP to lewak a nie wolnościowiec, jak coś wygląda jak krowa, muczy jak krowa i daje mleko jak krowo to jest to krowa.
Albo gość jest wyjątkowo niedoinformowany, albo celowo kłamie i sieje propagandę, tak czy siak przez tego kłamcę i manipulatora będę musiał tłumaczyć znajomym norwegom że płacę i nie mam nic za darmo, tak jak przez AP musiałem tłumaczyć, że za kurs języka płacę za swoje ciężko zarobione, a nie mam za darmo, tak teraz dodatkowo będę musiał tłumaczyć przez FrP, że za mieszkanie płace, że za opiekę zdrowotną też płacę (mimo, że nie korzystam z niej) itd.
My Polacy "dziękujemy" lewakowi z FrP za narobienie bałaganu i za przerzucenie w mediach swojej niechęci do muzoli na niechęć do Polaków i Litwinów, czyli do tych, którzy pracują, płacą podatki i nakręcają gospodarkę, a nie ją obciążają, do zobaczenia przy urnach wyborczych, będziemy pamiętać co FrP nam narobiło. Nie ma jaj aby powiedział głośno o nierobach azylantach, ale za to atakuje pracujących europejczyków.
Jednak nie ma w Norge normalnego ugrupowania politycznego, nie ma typowych wolnościowców...